Stor Ericssonkund tvekar om investeringar

2011-11-18 10:08  
Hans Vestberg, vd på Ericsson. Foto: Scanpix

Chefen för Vodafone, världens näst största mobiloperatör och en av Ericssons största kunder, är oroad över den ekonomiska utvecklingen i Europa och överväger nya kostnadsbesparingar.

Vodafone är en av Ericssons största kunder. Bolaget har över 380 miljoner mobilkunder världen över, och äger 45 procent i den amerikanska mobiljätten Verizon, som gör stora investeringar i sitt 4g-nät med Ericsson som en leverantörer.

Vittorio Carlo, vd för Vodafone, talade i går kväll på en konferens anordnad av analysfirman Morgan Stanley, rapporterar nyhetsbyrån Direkt.

Han konstaterade bland annat att den ekonomiska avmattningen i Europa gör att han kommer att ”ta en grundlig titt på kostnaderna nästa år”. Detta trots att Vodafone redan har ett besparingsprogram på 2 miljarder pund som sträcker sig fram till i mars 2012. Ytterligare besparingar kan alltså behövas enligt Vittorio Carlo. Ett exempel som nämndes var gemensamma inköp med Verizon.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer