Sony skriver ner värdet på mobilerna

2014-09-18 09:48  

Mer trista nyheter för ingenjörerna i Lund. Sony vinstvarnade i går, och värderar inte mobilerna lika högt längre.

Sony vinstvarnade i går. Bolaget räknar nu med en förlust på ungefär 15 miljarder kronor, nästan fem gånger mer än tidigare prognos.

Samtidigt meddelade bolaget att man sänker det så kallade goodwill-värdet på mobilverksamheten med 180 miljarder yen, ungefär 12 miljarder kronor.

På Sony Mobile i Lund, är det som namnet anger, mobiler man jobbar med. Att mobilerna inte längre värderas lika högt inom koncernen, och att moderbolaget åter väntas göra en stor förlust är dåliga nyheter.

Den mobila delen inom Sony ska byta strategi på vissa marknader, enligt gårdagens pressmeddelande. Bolaget ska koncentrera sig på de mest avancerade modeller och minska antalet varianter i mellansegmentet.

Redan i somras sänkte Sony sin prognos över den totala mobilförsäljningen från 50 till 43 miljoner mobiler under sitt räkenskapsårs, som slutar den 31 mars 2014.

Mer om: Sony Mobile

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer