Övriga nyheter

Smart runt handleden

Lätt och ledig. Det populära träningsarmbandet Jawbones har funnits i flera år. I våras kom modellen UP24 till Sverige. Den har försetts med den energisnåla bluetoothvarianten 4.0 LTE, som ger en veckas batteritid. Fungerar med både Iphone och Android-mobiler. Saknar skärm. Pris: 1 300 kronor.
Smart klocka. Samsung Galaxy Gear lanserades förra året. Den har färgskärm, röststyrning, stegräknare, högtalare och kamera. I närheten av mobilen kan du både ringa och ta emot e-post. Samsungs kommande smidigare böjda variant heter Gear s. Pris: 1 300 kronor.
Kultklockan. Grundaren till klockan Pebble fick in 10 miljoner dollar på Kickstarter för att utveckla sin idé. Det har gett modellen kultstatus och till den smarta klockan finns massor av appar. En dyrare variant är Pebble Steel.
Googleklockan. LG:s G Watch var den första i Sverige med Googles programvara Android Wear. Den har mycket finesser, men är nästan 1 cm tjock. Uppföljaren, G Watch R är tunnare och har en rund urtavla, men finns inte att köpa ännu. Pris: 2 000 kronor.
Elegant variant. Misfit Shine är ett av de tjusigaste träningsarmbanden. Den mäter steg, kalorier, avstånd och sömn, som de flesta andra. Orkar du vänta kommer en billigare variant i plast, Misfit Flash. Pris: 10 000 kronor.

MACKAPÄRER. För dig som inte vill vänta på Apples Watch eller Xiaomis träningsband för under hundralappen – här tipsar Helen Ahlbom om befintliga smarta prylar att fästa runt handleden.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här