Sista chansen att söka till 33-listan

2016-01-14 12:32  

Bygger ditt företag på en banbrytande innovation? Siktar ni på en internationell marknad? Nu har du sista chansen att söka till 33-listan 2016.

Spotify, Tobii och Mojang. Det är bara några av de företag som varit med på 33-listan – Ny Tekniks och Affärsvärldens årliga lista över unga, lovande svenska teknikbolag. Nu söker vi nästa generations teknikentreprenörer när vi för nionde året i rad utser företagen som kan bli morgondagens stora vinnare.

Alla är välkomna att skicka in förslag. Men skynda dig! Sista dagen att skicka in en nominering är den 17 januari. Gå in på nyteknik.se/33listan/nominera/ och fyll i uppgifterna om ditt favoritbolag.

– Hittills har vi över 100 bolag som kan komma med på listan. Men vi vill ha ännu fler att välja bland, så fortsätt nominera, säger Ny Tekniks chefredaktör Susanna Baltscheffsky.

För att komma med på listan ska företagen sticka ut genom att utveckla en ny innovativ produkt eller tjänst för en internationell marknad.

Eftersom det är en lista för unga företag – max sju år, det vill säga startat senast 2009 – är det inte bara hårda fakta som omsättning som bedöms.

Grundarnas erfarenhet, finansiering och produktens internationella potential är andra viktiga faktorer. Företaget får heller inte vara noterat på någon handelsplats.

Vilka företag som kommer med på årets lista avgörs av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden med undantag av de bolag som vinner de regionala finalerna.

Redan i början av februari tävlar tre företag i Linköping (Mjärdevi Science Park, 2 februari) respektive Luleå (Luleå Science Park, 3 februari) om en direktplats till 33-listan.

Den 8 mars står Lindholmen i Göteborg på tur och den 9 mars avgörs den sista av 33-listans regionala finaler i Malmö. På varje ort är det en lokal jury som utser vinnaren.

Hela 33-listan presenteras på en stor final på Münchenbryggeriet i Stockholm tisdagen den 12 april.

Samtliga event drar i gång klockan 17 och är gratis. Vill du försäkra dig om en plats i publiken så anmäl dig på: talentumevents.se/33listan.

Detta är 33-listan

Ny Tekniks och Affärsvärldens årliga lista över Sveriges mest lovande unga teknikbolag. För att komma med på listan ska företaget:

  • Vara baserat i Sverige.
  • Utveckla en unik produkt eller tjänst kring en innovation med stor internationell potential och förutsättning att förändra spelreglerna i sin bransch.
  • Vara max sju år, det vill säga startat 2009 eller senare enligt Bolagsverket.
  • Inte vara noterat på någon form av handelsplats.
  • Ett företag kan vara med på 33-listan max tre gånger.

Marie Alpman

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt

COMSOL