Saab fortsätter att utveckla - trots stoppet

2011-05-03 23:00  
Mats Fägerhag.

Trots stopp för tillverkningen löper utvecklingsarbetet på Saab enligt plan.- Vi håller flaggan högt, säger utvecklingschefen Mats Fägerhag, som till och med vill anställa fler ingenjörer.

<p>Bilproduktionen har stått stilla på Saab sedan den 6 april. Men trots att inga nya bilar rullar av bandet har personalen på utvecklingsavdelningen gått till jobbet som vanligt.</p> <p>- Vi jobbar på som tidigare och följer vår plan, säger Saabs utvecklingschef Mats Fägerhag.</p> <p>Saab har omkring 1 100 anställda som jobbar med utveckling, design och drivlinor. I början av året skedde en stor omorganisation för att anpassa utvecklingsavdelningen till ett självständigt Saab.</p> <p>Samtidigt identifierades nyckelområden där Saab behöver förstärkning för att klara utvecklingen av kommande modeller. Det gäller särkilt simulering, el och elektronik där Saab sedan i höstas söker nya ingenjörer.</p> <p>Enligt Mats Fägerhag fortsätter arbetet med de planerade rekryteringarna.</p> <p>- På grund av det rådande läget kan jag inte gå ut med någon siffra just nu, men förhoppningen är att vi ska kunna fortsätta att förstärka organisationen under året.</p> <p>Han säger att Saab-andan lever bland utvecklingsingenjörerna.</p> <p>- Här finns definitivt ett jävlar anamma. Vi håller flaggan högt och fokuserar på de problem som ska lösas.</p> <p>Senast förra veckan provkördes chassiet till nya 9-3.</p> <p>- Där har vi ett gäng som ser till att det blir en bil med otroliga köregenskaper, säger Mats Fägerhag.</p>

Marie Alpman

Mer om: Victor Muller GM

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer