Premiär för Sveriges första internetmuseum

2014-12-03 12:41  

I morgon onsdag öppnar Sveriges första internetmuseum. Men du kan redan lyssna på it-legenden Patrik Fälström och Clara Henry, Nordens största kvinnliga Youtubare.

Landets första internetmuseum är förstås helt digitalt. Tanken är att besökarna ska kunna följa med på en resa genom interners historia i Sverige.

Vilka var de första pionjärerna? Vilka startade de första it-företagen och vilka var besluten som bidrog till Sverige är ett av världens mest digitalt utvecklade länder?

Det blir alltså en blandning av teknik, politik och internetkultur, berättar Elisabeth Nilsson på stiftelsen för internetinfrastruktur, .SE.

Det är .SE som satt igång projektet och dörrarna öppnas alltså i morgon på sajten internetmuseum.se.

Men det går att tjuvkika lite redan i dag. På sajten ligger redan videosnuttar med intervjuer med bland annat internetlegenden Patrik Fälström, känd för de flesta läsare på nyteknik.se. Mindre känd är kanske Clara Henry, som Nordens största kvinnliga Youtubare, med nästan 300 000 prenumeranter och sammanlagt närmare 30 miljoner videovisningar.

Även Erik Hörnfeldt, som jobbade på Postens webbplats Torget, kommer till tals.

-94-95 var internet som tonårssex, alla pratade om det men väldigt få gjorde det och visste exakt vad det var, säger han på videon.

Internetmuseum har som sig bör redan konto på Facebook, Instagram och Twitter.

 

 

Gilla Ny Teknik på Facebook

Mer om: Internetmuseum

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer