Övriga nyheter

Pekplattan Surface 3 har klara begränsningar

Surface 3 – Microsofts nya fungerar bra som extra Minecraftdator åt barnen. Foto: Anders Thoresson

NY TEKNIK TESTAR. Nya Surface 3 är Microsofts senaste försök med en produkt som är lika mycket pekplatta som bärbar dator. Hårdvarumässigt är den nära. Men först när Windows 10 släpps går det att bedöma resultatet fullt ut.

Publicerad

En sak har Microsoft definitivt lyckats med. När tangentbordet är anslutet och stödjebenet utfällt är Surface 3 väldigt mycket bärbar dator. Det går absolut att hitta datorer med ett bekvämare tangentbord och mer distinkt pekplatta. Men på den punkt där de flesta andra plattor-plus-tangentbord-kombinationer fallerar levererar Microsoft: det går utmärkt att placera plattan i knät och jobba på samma sätt som med en bärbar dator.

Hos Microsoft är tanken att 2-i-1-produkter ska tilltala dem som ”vill ha en platta men behöver en dator”. Och just ”behöver” tror jag till stor del handlar om att kunna skriva på ett tangentbord oavsett var man befinner sig. Det är i alla fall vad som får mig att packa min dator i stället för Ipad, ställ och tangentbord när jag lämnar kontoret.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här