Nya bolagen knappast några jobbmotorer

2014-10-14 23:00  
Susanna Baltscheffsky, chefredaktör på Ny Teknik.

LEDARE. De som jobbar med arbetsmarknadsfrågor och innovationsfrågor bör läsa den här veckans Ny Teknik, antingen i pappersform eller på webben.

Vår reporter Helen Ahlbom gör en rejäl genomgång av hur många jobb som hittills har skapats av några av de mest uppmärksammade svenska uppstartbolagen.

Kartläggningen visar att de nya teknikbolagen hittills inte har gett så många jobb, särskilt inte i jämförelse med de traditionella teknikföretagen. Det unga teknikbolag som har flest anställda i Sverige är Klarna med sina 757 medarbetare. Ett annat exempel är Google Sverige, företaget där ingenjörerna helst vill jobba, enligt Ny Tekniks och Sveriges Ingenjörers ingenjörsbarometer, som vi skrev om förra veckan.

Där jobbar 65 ingenjörer och nu ska ytterligare 40 anställas.

Jämför exempelvis med Sandvik, som är Sveriges tionde största företag, och har cirka 11 000 anställda i landet. Jämförelsen går knappt ens att göra.

Uppstartsbolagen fascinerar. Innovationerna är ofta smarta och nytänkande. Det bolag som träffar rätt kan efter fem–tio år skapa sig en förmögenhet genom att sälja till någon av it-jättarna som Google eller Apple.

De många innovativa, nya it-företagen har gjort Sverige till en hot-spot för unga tekniker som vill jobba på just sådana företag. Behovet av utvecklare verkar till synes omättligt.

Men är det realistiskt att tro att de kommer att bli morgondagens stora arbetsgivare? I en del fall är det säkert så, men den frågan behöver analyseras närmare. Det är inte heller givet att dessa jobb skapas i Sverige. Och frågan är om antalet nya jobb ens kompenserar för dem som försvinner från de stora teknikföretagen.

Det är okej att ryckas med av innovationens – och innovatörenas – lyskraft. Men den som ska forma en innovationspolitik, exempelvis näringsminister Mikael Damberg, behöver hålla huvudet kallt och se hela bilden. Och inse att åtgärder som bäst stimulerar nya innovationer inte behöver vara samma som skapar de många, nya jobben.

Men båda typerna av åtgärder behövs.

Susanna Baltscheffsky

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer