Nu kan du söka till 33-listan 2016

2015-11-04 05:00  

33-LISTAN. Bygger ditt företag på en banbrytande innovation? Siktar ni på en internationell marknad? Nu är det dags att söka till nästa års 33-lista.

För nionde året i rad utser Ny Teknik och Affärsvärlden Sveriges 33 mest lovande unga teknikbolag. Målet är att lyfta fram svenska företag som kan bli morgondagens stora vinnare.

För att komma med på listan ska företagen sticka ut genom att utveckla en riktigt spännande produkt för en internationell marknad.

Eftersom det är en lista för unga företag – för att komma med på nästa års lista måste företaget vara startat senast 2009 – är det inte bara hårda fakta som omsättning som bedöms.

Grundarnas erfarenhet, finansiering och produktens internationella potential är andra viktiga faktorer.

Redan i februari utses de två första vinnarna. Då tävlar tre företag i Linköping (2 februari) respektive Luleå (3 februari) om en direktplats till 33-listan.

Den 8 mars är det Malmös tur och den 9 mars avgörs den sista av 33-listans regionala finaler i Göteborg. Vinnarna på respektive ort utses av en lokal jury.

Redan nu kan du anmäla företag som du tycker ska vara med på nästa års lista. Anmälan gör du genom att fylla i ett formulär som du hittar på www.nyteknik.se/33listan/nominera/.

Sista dagen att ansöka är 15 januari 2016. Obs! förlängt till den 17e januari!

Förslagen granskas av redaktionerna på Ny Teknik och Affärsvärlden som också utser de övriga vinnarna.

Hela 33-listan presenteras på en stor final på Münchenbryggeriet i Stockholm tisdagen den 12 april.

33-listan

  • Ny Tekniks och Affärsvärldens årliga lista över Sveriges mest lovande unga teknikbolag. För att komma med på listan ska företaget:
  • Vara baserat i Sverige
  • Utveckla en unik produkt eller tjänst kring en innovation med stor internationell potential och förutsättning att förändra spelreglerna i sin bransch
  • Vara max sju år, det vill säga startat 2009 eller senare enligt Bolagsverket.
  • Inte vara noterat på någon form av handelsplats.
  • Ett företag kan vara med på 33-listan max tre gånger.

Marie Alpman

Mer om: 33-listan

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer