Mycket snack om Snapchats användarvillkor

2015-11-03 14:21  
Snapchats vd Evan Spiegel fotad i Los Angeles. Foto: Jae C. Hong

Snapchats nya användarvillkor väcker diskussion världen runt.

Den 28 oktober ändrade appen Snapchat - där bilder och chattar snabbt visas och sedan försvinner - sina användarvillkor.

Olika medier rapporterade att Snapchat nu kan komma att komma att lagra, använda och sprida dina privata selfies eller andra bilder.

Detta har väckt oro och upprördhet i sociala medier.

I helgen intygade Snapchat i ett blogginlägg att foton och bloggar kommer fortsätta vara dina privata. De ägs av dig och att man inte kommer att spara dem på obestämd tid. De uppges bli raderade från bolagets servrar efter att ha blivit sedda - eller när en viss tid har löpt ut.

Samtidigt förbehåller bolaget sig rätten att använda dina privata bilder på ett mycket brett sätt. Det säger man sig också ha haft rätt till tidigare.

Särskilt inriktad är Snapchat på att kunna sprida inskickade eller upplagda spännande "Live stories" runt om i världen.

Likaså säljer man i vissa länder funktionen "Replay". Efter att ha sett en bild, kan man få den visad en gång till gratis. Men i vissa länder, där man enligt Snapshot handlar med amerikanska dollar, kan man betala för att får se samma bild åter och åter igen direkt efter den första visningen.

Allt detta tyder på att materialet lagras åtminstone vissa tider för att kunna medge försäljning av nya tjänster. Enligt Snapchat kan användaren dock begränsa spridningen via inställningar i appen.

Läs mer om diskussionen i brittiska Business Insider.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer