ENERGI

Med hembatteri och egen app tjänar familjen tusenlappar

Oscar Kööhler kopplar in Teslan för laddning. Hans app ser till att den får ström först i natt när elpriserna har sjunkit.
Appen håller koll på spotpriserna.
Oscar Kööhler började med ett 10 kWh-batteri, som snart fick sällskap av två till. Nu behöver familjen aldrig köpa dyr el och tjänar även pengar på att köpa och sälja el till nätet.
Sofia Tidblad och Oscar Kööhler fick mer nytta av sina batterier när Oscar utvecklade en egen app som styr när elen ska köpas och säljas utifrån spotpriser. Här med dottern Maja.
Sofia Tidblad och Oscar Kööhler fick mer nytta av sina batterier när Oscar utvecklade en egen app som styr när elen ska köpas och säljas utifrån spotpriser. Här med dottern Maja.

Oscar Kööhler skaffade batterier till sina solpaneler – och utvecklade en egen app som styr när elen ska köpas, säljas och användas i hushållet. Resultat: familjen har tjänat drygt 27 000 kronor hittills i år.

Publicerad Uppdaterad

– Jag har tjänat mer än 27 000 kronor på min anläggning hittills i år. Under det ”värsta” dygnet i somras köpte jag el för 10 öre på natten och sålde för 10 kronor nästa dag, helt otroligt, säger energiingenjören Oscar Kööhler, som arbetar som projektledare på Scania till vardags.

Vi träffas efter arbetsdagens slut i familjen Kööhler-Tidblads vita villa i Gnesta. Kvällsmörkret har fallit efter en halvmulen novemberdag 2022. Solpanelerna på taket har inte gjort så mycket nytta. 

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här