Maserati ska köra ikapp med SUV

2016-02-22 12:19  

Det är med en stor SUV som sportbilsmärket Maserati ska hämta in tappade marknadsandelar på lyxbilsmarknaden. Stadsjeepar är en biltyp som växer snabbt.

Dryga veckan innan bilen premiärvisas på bilsalongen i Geneve visar Maserati bilder på sin SUV Levante. Det har pratats länge om en stadsjeep från Maserati, och märket långt efter exempelvis konkurrenten Porsche som haft framgångar med sin stadsjeep i över tio år.

Bara mellan 2010 och 2014 växte SUV och Crossovermodeller från 23 procent till 31 procent av lyxbilsmarknaden. År 2020 förväntar sig bilanalytikerna på IHS Automotive att marknadsandelen för denna biltyp är 36 procent.

Förra året var det trögt för Maserati med sina traditionella sportbilar och försäljningen minskade med 11 procent.

Förutom att bilen är fyrhjulsdriven och har en åttastegad automatlåda så väntar Maserati med att lämna ut fler detaljer om bilen, exempelvis vilken motor som sitter under huven, till bilmässan i Geneve.

De första bilarna har redan börjat tillverkas vid fabriken i Turin. Maserati ingår i Fiat-Chryslergruppen, dit även de äkta jeeparna från tillverkaren Jeep ingår.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

Här är reglerna för kommentarerna på NyTeknik

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Aktuellt inom

Debatt