Övriga nyheter

Ledlampan skvallrar på gamla ägg

Full äggkoll. Påsk och ägg hör ihop. Med Egg Minder vet du både att du har tillräckligt många ägg hemma och att de är färska. Behållaren har plats för 14 ägg och vid varje ägg finns en ledlampa som berättar när ägget blivit gammalt. Behållaren kan också kopplas till en smart telefon. Pris: 400 kronor.
Stark press. Den färgglada citruspressen Fresch Force Lime i stål är försedd med utväxlingsteknik. Bra för svaga händer och när du vill få ut all saft ur frukten. Pris 300 kr.
Väg direkt. Måttbägaren Digi både mäter och väger ingredienser samtidigt. Den underlättar till exempel bak av olika slags matbröd. Kannan rymmer 1 liter, kan diskas i maskin och har en inbyggd digital våg som går upp till 2 kilo. Pris 250 kronor.
Färgglatt bak. Den röda degskålen i lergods från Le Creuset är användbar när det gäller att knåda degen och att jäsa den. Använd gärna färsk jäst till baket, och täck gärna över skålen (33 cm diameter) med en kökshandduk eller en bit gladpack. Finns i olika färger och kostar 400 kr.
Platta pastan. Pastamaskinen Judge i rostfritt stål går att fästa i köksbänken och kan användas för att tillverka pasta i nio olika storlekar. En instruktion följer med i paketet. Pris: 500 kr.
Överkoka inte. Kokar du som jag alltid för mycket spagetti? Då kan det vara bra att uppskatta mängden som du behöver med ett smart band. Måttbandet Rig Tig från Stelton anger portionerna du behöver. Pris 50 kr.
Hett kaffe. Tidigt på språng? Då kan du laga till din caffe latte eller någon annan sorts morgonkaffe hemma och ta med det heta kaffet i termomuggen Rosti. Den håller värmen i 45 minuter, har handtag, snygg design och rymmer 2,5 dl. Pris 150 kr.

MACKAPÄRER. Nu väntar påsken och härliga festmiddagar. Bra att ha är köksredskap när man stökar vid spisen, tipsar Monica Kleja om.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här