Opinion

Läsarmöten ger energi – och stolthet

LEDARE. Det är alltid lika spännande att höra berättelser om entreprenörsresor. I förra veckan fick jag lyssna på flera när Ny Teknik och Affärsvärlden samlade tidigare vinnare på 33-listan på ett event på Nasdaq.

Publicerad

Minestos vd Martin Edlund var nyss hemkommen från möten i Taiwan, där han hoppas att bolaget ska bli en del av den gröna omställning som Ny Teknik tidigare berättat om. År 2010 var Minesto med på 33-listan och snart kommer kanske det stora genombrottet. Bolaget har projekt på gång i Wales bland annat.

En entreprenörsresa som går i snabbare fart är den som Chalmersavknoppningen Cellink gör nu. Vd Erik Gatenholm berättade att bolaget ska börsintroduceras i november efter att ha startat i januari i år. Biobläck lockar framför allt forskarvärlden inom läkemedelsindustrin – och bolaget visade upp hur en bebis nästipp skrivs ut på en 3d-bioskrivare.

Läser tidningen är ni många som gör, såväl ingenjörer som entreprenörer. De senaste siffrorna visar att ni är över 232 000 varje vecka. Extra stolt blir jag som chef för Ny Tekniks redaktion när jag får höra om hur mycket tidningen betyder för er som läser.

Minestos vd sa en mening vars innebörd fastnat i min hjärna: Alla ingenjörer läser ju tidningen och är man med där så blir det lättare att rekrytera rätt ingenjörer till bolaget.

Läs mer:

Den här veckan träffar jag ytterligare 300 läsare när resultatet i årets Ingenjörsbarometer ska presenteras. Att Google vinner år efter år har vi vant oss vid. Men kanske kommer det nu in ett bolag som på sikt kan utmana om förstaplatsen. Elon Musks Tesla är kanske världens mest hajpade bolag just nu. Den resan vill även svenska ingenjörer vara med på.

Bilbranschens uppsving syns också i att Volvo Cars klättrar på listan. Läs allt om barometern här!