KTH vill sätta stopp för flygbullret

2015-11-09 07:06  
Airbus A320, här ett av Lufthansas flygplan. Foto: TT

TEKNIKSVEPET. Nytt flygcenter, nytt mikroskop och cancerforskning via mobilen. Här är ett urval av senaste tekniknyheterna

Lunds universitet ska få ett nytt neutronmikroskop, vars "hjärta" utgörs av ett hjul av volfram. En spansk forskargrupp på 60 personer arbetar med konstruktionen, enligt Vetenskapsradion.

KTH meddelar att ett nytt forskningscenter: Centrum för hållbar luftfart, invigs i veckan. Målet är att minska flygbuller.

Mashable tar en titt på DreamLabs, ett samarbete mellan Vodafone och autraliensiska Garvan Institute of Medical Research som använder privatpersonerns mobiltelefoner till att utföra beräkningar inom cancerforskning. Deltagare laddar ner en app och väljer vilken typ av cancerforskning de vill bidra till, beräkningarna sker på natten när telefonen är inaktiv.

The Verge rapporterar om EPA:s nya stickprovkontroller, ett resultat av Volkswagen-fusket.

Mer om: Flygbuller

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer