Konsultfirmor ratar ”språnget”

2014-09-09 23:00  
IBM är ett av företagen som tagit emot studenter i Tekniksprånget. Här är praktikanterna från 2014: Katarina Bergbom, Louise Aaro och Daniel Regefalk. Foto: Erik Cronberg

Teknikkonsulterna Sweco, Semcon och WSP är mycket bekymrade över tillgången på ingenjörer. Men inte tillräckligt för att erbjuda praktikplatser i Tekniksprånget. Praktikanterna på IBM är däremot mycket nöjda.

Tekniksprånget är ett av de mest ambitiösa initiativen från näringslivet för att få ungdomar att läsa naturvetenskap och teknik efter gymnasiet.

I det nationella programmet erbjuds nybakade gymnasister en betald traineeplats innan de bestämt sig för att börja en civilingenjörsutbildning

Från början var ambitionen att det skulle finnas 2 600 praktikplatser ute på företagen redan hösten 2012. Men det blev bara 200.

Men inte heller i år har programmet lyckats nå sitt mål, trots att ambitionen sänkts – till 1 500 praktikplatser. Det blev inte ens hälften, bara 730 platser, varav 280 i våras och 450 nu i höst.

En av de branscher som är mest bekymrade över bristen på ingenjörer är teknikkonsulterna. De har alla ett stort behov av ingenjörer framöver. Det visar Ny Tekniks senaste lista över företagens rekryteringsbehov. Där uppgav exempelvis teknikkonsulterna ÅF, Sweco, WSP och Semcon att man behöver anställa över 2 100 ingenjörer bara i år.

Alla fyra är oroade över bristen på kompetens. Trots detta har ingen av de fyra konsultjättarna handlett gymnasister i Tekniksprånget under fyra praktikmånader.

När Ny Teknik frågar varför företagen väljer att stå utanför är WSP och Semcon först noga med att betona att ”Tekniksprånget är en mycket bra satsning”.

Men där stannar engagemanget.

• WSP:s personalchef Siv Axelsson säger att företaget i stället valt att satsa sina resurser på praktik och exjobbsplatser för universitets- och högskolestuderande. Att göra både och har inte varit något alternativ.

• Enligt Anders Atterling, kommunikationschef på Semcon, är företaget ”inte redo att ge relevanta arbetsuppgifter för praktikanterna i år”. Men han säger att företaget kommer att ”diskutera” en medverkan i Tekniksprånget inför framtiden.

• Jessica Petrini, personalchef på Sweco, förklarar att företaget valt att prioritera andra saker. Hon anger företagets eget traineeprogram.

Inte heller Sweco anser sig alltså kunna göra båda satsningarna samtidigt.

ÅF har dock tänkt om. I höst ska företaget för första gången vara med och tar emot sju-åtta praktikanter.

– Vi ville först se hur programmet fungerade. Och nu har vi bestämt oss för att engagera oss mer i det stora problemet med kompetensbristen. Och vi ser Tekniksprånget som en investering för framtiden, säger Viktor Svensson, sälj- och marknadschef på ÅF.

 

Inte med i Tekniksprånget

... men med på Ny Tekniks lista över företag som räknar med att anställa flest ingenjörer i år:

Skanska

Sweco

WSP

CGI

Ramböll

Semcon

Scania

Cap Gemini

Cevt

Rejlers

Axis

FMV

Sony Mobile

Alfa Laval

... men med på Ny Tekniks lista över företag med flest FoU-anställda i Sverige:

Combitech

Tetra Pak

Tieto

GKN Aerospace

GE Healthcare

Bae Hägglunds

Assa Abloy

Qlik

IFS

Mölnlycke

Sobi

Transmode

Höganäs

 

 

Detta är Tekniksprånget:

Tekniksprånget riktar sig till studenter som gått gymnasiets naturvetenskapliga och tekniska program, har fullständiga betyg och är högst 20 år.

De får praktik i fyra månader på ett företag och en lön på 13 500 kronor i månaden.

Regeringen bidrar med 100 miljoner kronor under fyra år. Företagen står för lönekostnad och handledning.

148 företag deltar och erbjuder i höst 450 praktikplatser.

Initiativtagare är Industrivärden och Nordstjernan. Programmet administreras av IVA.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer