Klart att 975 drabbas hos Sony i Lund

2015-06-01 14:51  

Sony Mobile säger upp 575 anställda i Lund. Samtidigt får 400 konsulter lämna bolaget. Totalt drabbas alltså 975 personer.

Avtalet mellan Sony Mobiles ledning och de fackliga organisationerna är klart.

Det innebär att 575 anställda och cirka 400 konsulter tvingas lämna Sony Mobile i Lund. Det motsvarar nästan en halvering av personalstyrkan. Alla avdelningar och funktioner berörs. Det betyder alltså såväl administration som utveckling. Efter nedskärningen kommer cirka 1200 personer att arbeta kvar på Sony Mobile i Lund, rapporterar Sydsvenskan.

Totalt drabbas alltså 975 personer.

Det var den nionde mars tidigare i år som Sony varslade 1000 personer i Lund.

Bengt-Arne Molin, vd för Sony Mobile Communications AB, som leder neddragningen av bolaget, uppger för Sydsvenskan att verksamheten i Lund ska arbeta med samma områden som tidigare, men "vassare". Den nya organisationen ska vara på plats senast den första april 2016.

I slutet av april intervjuades Bengt-Arne Molin i Ny Teknik, och svarade då på varför han tror att bolaget finns kvar i Lund om fem år. http://www.nyteknik.se/nyheter/it_telekom/mobiltele/article3902423.ece

 

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer