Jetbilen med hybridraket ska locka unga

2014-01-09 06:27  

En överljudsbil, driven av en hybridraket och en Rolls-Royce jetmotor. Sandvik Coromant deltar i det brittiska superbilsprojektet Bloodhound.

Projektet Bloodhound startade för sex år sedan. Målet är ett fordon som susar fram på land med en hastighet på upp strax över 1 600 km i timmen. Det hoppas man kunna nå år 2016. Vilken öken rekordet ska slås i är inte klart, men en lista på 14 möjliga platser utvärderas just nu.

Fram till dess används projektet för att locka barn och ungdomar till att läsa naturvetenskap eller söka till ingenjörsutbildningar. Dessutom används det för att locka ingenjörer till företag som medverkar i projektet. Det senare gäller Sandvik Coromant, som hjälpt till att bearbeta komponenter till fordonets chassi.

- Det är ett fantastiskt projekt, så mycket mer än en överljudsbil. Det ger en adrenalinkick som gör att vårt varumärke modernt och ger eko på arbetsmarknaden, säger Guiliana Massimino, kommunikationschef på Sandvik i Italien.

Bilen är en kombination mellan teknik för att bygga flygplan och bilar. Mer information hittar du här.

Ulla Karlsson-Ottosson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer