Hubble har hittat monsterhål

2014-09-18 08:27  

TEKNIKSVEPET. Nytt operativsystem från Apple och ett stort svart hål inuti en av de minsta galaxerna. Här är några av de senaste tekniknyheterna.

3D-printrar, prylarnas internet och bioteknik pekas ut som de teknikområden som mest kommer att ändra sättet vi arbetar och lever på i en ny enkätundersökning, rapporterar Beta News. Liknande synpunkter om prylarnas internet i Sverige har tidigare framförts i Ny Teknik.

Apple har släppt sitt nya operativsystem för mobiltelefoner, Ios 8, till ett urval av Iphone-, Ipad- och Ipod-enheter, rapporterar Stuff Middle East, och konstaterar att det behövs mycket utrymme för att installera systemet. Mobil listar 16 nyheter med operativsystemet.

Med hjälp av Hubbleteleskopet har forskare hittat ett svart hål inuti en av de minsta galaxerna vi känner till, rapporterar Nasa. Astronomerna kallar det för ett ”monsterhål”.

Del två av Microsofts meddelade uppsägningar väntas under torsdagen, rapporterar Gigaom och refererar till en anonym källa.

Linda Nohrstedt

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt