Övriga nyheter

Hela Sverige bakar

Perfekt tjocklekTräkaveln skriker kanske inte high tech, men det är en kul idé. Den enkla rullen, kallad Adjustable Rolling Pin, gör det lättare att kavla ut degen i olika tjocklekar. En lite tjockare för pizzan, en supertunn för pepparkaksbaket.Med den nya rullen kan degen bli 2 mm, 4 mm, 6 mm eller 10 mm.Pris: 400 kronor.
En viktlös vågVågen Drop Scale används med Ipad och gratisappen Dropkitchen. På surfplattan visas recepten, arbetsmomenten och hur mycket ingredienserna på vågen väger. Stämmer mängden inte med receptet säger den till.Vågen kopplas till paddan via bluetooth. Allt styrs via en pekknapp på vågen för att inte behöva kladda ner skärmen.Men utan sin Ipad är alltså vågen totalt värdelös.Pris: 1 100 kronor.
Patentsökt ballongvispBallongvispen Turbo har en trådboll i mitten av den traditionella vispen. Bollen snurrar runt när man vispar vilket sägs öka flödet av luft i degen. Tillverkaren Cusipro, som patentsökt sin uppfinning, utlovar ljusare äggvitor och krämer.Pris: 160 kronor.
Slickigt värreGula slickepottar i silikon får solen att lysa in i höstköket. Materialet tål temperaturer mellan -40 °C och +230 °C. Pris: 150 kronor.
Kalla handenMed en grytvante i silikon slipper du bränna dig på varma plåtar. Tillverkaren Electrolux lovar till och med att man kan sticka ner handen i heta vätskor på upp till 300 °C.Pris: 170 kronor.
Nästan diskfritt bakBlanda ner ingredienserna i skålen, knåda degen, stäng igen skålen för jäsning, ställ in den med brödet i ugnen. Allt i ett alltså.Skålen Kit Breadmaker, som är gjord av platinahärdad silikon och tillverkas av Lékué, tål temperaturer på mellan -60 °C och +240 °C.Pris: 400 kronor.

FIKASUGEN. Har du inspirerats av TV4:s programsuccé Hela Sverige bakar? Helen Ahlbom, en hejare på baguetter, visar bakprylarna du inte kan vara utan.

Publicerad

Prova Ny Teknik – 49 kr
för 1 månad


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här