Göteborg först med nya fryskassen

2015-11-24 13:12  

Volvoägare i Göteborg kan från och med i dag tisdag få matvaror levererade till bilen. Kylda varor kommer i den nya svenska matkassen som fungerar som kyl och frys.

Tillsammans med Volvo lanserar i dag tisdag den svenska on-line matbutiken Mat.se en ny tjänst där Volvoägare kan beställa mat på nätet och få varorna levererade till sin bil.

Till en början erbjuds tjänsten i Göteborgsområdet och förutsätter att kunden är ansluten till Volvo on Call.

Den beställda maten levereras dagen efter. Bilen öppnas av transportören med hjälp av en digital engångsnyckel.

Kunden får samtidigt ett meddelande om att maten är levererad.

Måns Danielson, vd på Mat.se berättar att tjänsten planerats under ett års tid. En förutsättning är den nya kylkassen som utvecklats av KTH-avknoppningen Ifoodbag.

Företaget har utvecklat en matkasse i ett nytt pappersbaserat kompositmaterial med extremt goda isoleringsegenskaper och som fungerar som frys eller kyl i upp till ett dygn.

- Kassen är en förutsättning för att vi ska kunna hålla kylkedjan, säger Måns Danielson.

Tester som gjorts av Mat.se visar att kassen håller maten kall även om varorna står i en varm bil på sommaren.

- Att kunna få maten till bilen ger ytterligare flexibilitet och du behöver inte passa några tider. Vi använder bilen som en brevlåda, säger Måns Danielson.

På sikt kan kylkassen även att användas för hemleveranser.

Förutom med Mat.se samarbetar Volvo med logistikföretaget Postnord samt leksaksbutiken Lekmer.se för leveranser direkt till bilen.

En film om hur den nya tjänsten fungerar finns nedan:

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/LF9MupeT_H4" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Marie Alpman

Mer om: Ifoodbag

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer