Googles gatuvy kliver inomhus

2011-10-27 11:54  

Nu kan man besöka affärer och restauranger i Googles karttjänst. Panoramabilder visar vad som erbjuds kunderna.

Googles karttjänst är främst uppbyggd av flygbilder och vägkartor. För den som vill detaljgranska omgivningarna finns även gatuvyn där navigerbara panoramafoton visar miljöerna mer högupplöst.

Nu är den tjänsten uppgraderad med inomhusbilder från exempelvis affärer, hotell och restauranger. Från gatyvyn kliver man helt enkelt in genom dörren för att se vad som erbjuds.

Tanken är att kunder i förväg ska kunna kolla in hur restaurangen ser ut, vilka produkter som säljs i affären eller vilka redskap som finns i gymmet.

Inomhusbilderna aviserades i våras då näringsidkare erbjöds att ansöka om ett besök av Googles kamerateam.

Hittills har de hunnit besöka flera tusen affärer och restauranger i ett 30-tal städer i USA, Australien, Nya Zeeland, Japan, Frankrike och Storbritannien där de tagit panoramabilder av interiörerna.

Tyvärr har Ny Teknik inte hittat något enkelt sätt att ta reda på om en viss affär erbjuder ett virtuellt besök. På vare sig de vanliga kartorna eller gatuvybilderna finns några symboler som visar var interiörbilder erbjuds. Istället får man chansa och klicka på en viss affär vars pop-upfönster visar om det finns panoramabilder.

Jan Melin

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer