Första tiden viktig<br></br> på nya chefsjobbet

2009-03-31 23:00  
Gunilla Ahrén, karriärrådgivare.

Veckans frågeställare klättrar i karriären och ska nu överta sin chefs jobb. Ambitionerna är höga, speciellt vad gäller att höja trivseln på arbetsplatsen. Kom ihåg att du ska vara en resultatorienterad chef, råder Gunilla Arhén.

Jag har fått erbjudande om att ersätta min chef. Ett mycket intressant jobb. Har varit ställföreträdande under ett år och då funderat över vad jag skulle vilja göra i chefens kläder. Vill skapa en bättre arbetsmiljö och bättre stämning. Vår tidigare chef har tillåtit små kotterier och en snobbig ton i gruppen. Några anser att de är viktigare än andra. Jag vill skapa ett bra, resultatorienterat team.

Tänkte inleda med ett stormöte där jag målar upp mina visioner och ber alla i gruppen beskriva sina önskemål inför vårt kommande arbete.

Lönenivån i vår bransch är tämligen låg. Därför är det viktigt att alla trivs och känner att de kan bidra till ett bra resultat. Har du ytterligare råd att ge inför mitt nya chefsjobb vore jag tacksam.

"Vill vara bra chef"

För en ny chef är den första tiden viktig. Det handlar både om vad du säger och hur du agerar.

Eftersom du har varit ställföreträdande chef det senaste året är du redan känd i gruppen. Det är en fördel att känna organisationen, företagskulturen och medarbetarna. Men just därför kan du också ha extra stora förväntningar på dig.

Med tanke på gruppens storlek skulle jag rekommendera dig att i stället för att ordna ett stormöte boka personliga möten med alla medarbetare. Förbered dig noga innan. Ta upp samma frågeställningar med alla så att du får en fast struktur att utgå från. Utgångspunkten bör vara att be alla bidra baserat på sina erfarenheter och önskemål, samtidigt som du får svar på frågor du själv anser vara viktiga.

Därefter kan du presentera åtgärdsförslaget inför alla och be dem att i mindre grupper utgå från hur de kan sätta upp konkreta mål och hur de ska arbeta i enlighet med de här nya gemensamma riktlinjerna.

Var också tydlig med vilka mål du har för dig och hela gruppen. Fastställ när ni ska redovisa hur ni alla uppfyller era olika resultat. Kanske ni kan visualisera målen, ha dem uppskrivna på väggen i kafferummet, väl synliga för er alla.

Ett litet råd baserat på hur du formulerar ditt mejl - kom ihåg att du ska vara en resultatorienterad chef, inte en mamma som har huvudfokus på medarbetarnas trivsel.

Lycka till!

Gunilla Arhén

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer