Övriga nyheter

Försök ta chefens jobb!

Gunilla Ahrén, karriärrådgivare.

Chefen underpresterar, åker på dyra resor och är över huvud taget inte mycket till ledare. Extra dåligt eftersom vår organisation är inriktad på värdefrågor, tycker signaturen "Moraltant". Du kan mycket väl ersätta din chef, anser Gunilla Ahrén.

Publicerad

Fråga:Jag sitter i ledningen för en medlemsägd och medlemsstyrd organisation med starka värderingar. Vår chef är bra vad gäller kommunikation externt. Tyvärr är han inte lika bra när det handlar om att leva efter de värderingar han och vi officiellt står för, när det gäller vårt interna arbete.

Han arbetar ofta hemma, och jag har inte riktigt klart för mig vad han presterar då. När han är på tjänsteresa väljer han dyra hotell och har egendomliga kostnader. När det uppstår problem internt försvinner han när det är dags att fatta beslut. Själv sitter jag fast med en person (som chefen har anställt) som alltid är frånvarande av olika personliga skäl. När jag ställer krav på honom får han stöd av chefen, vilket leder till att jag gör både hans och mitt jobb.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här