Facebook-app snor telefonnummer utan tillstånd

2013-07-01 10:26  

Facebooks app på Android har utan användares tillstånd kopierat mer än hundra miljoner telefonnummer. Felet beror på en bugg, uppger Facebook.

Facebook har, utan användarens tillstånd, tagit del av mobilnumret som tillhör den telefon som det sociala nätverkets app laddats ned till.

De som blivit utsatta för intrånget är användare som laddat ned Facebooks app för Android.

Även de som laddat ned appen, men inte är medlemmar i Facebook, har fått sina mobilnummer överförda till Facebooks servrar.

Symantec, ett bolag som sysslar med it-lösningar för integritet, skriver i ett blogginlägg att ”första gången du startar Facebook-appen, även innan du loggar in, kommer ditt telefonnummer skickas till Facebooks servrar”.

Enligt Symantec beror felet på en bugg som gjort att appen utan tillstånd kan ha överfört uppgifter från flera hundra miljoner användare till Facebooks servrar.

En talesperson från Facebook bekräftar till Huffington Post att uppgifterna från Symantec är riktiga och att uppgifter som mobilnummer som av misstag överförts till Faceboook servrar har raderats.

Felet ska åtgärdas i nästa uppdatering av Facebooks app för Android.

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer