Elden släckt i exploderat oljetåg

2013-07-08 07:49  

Elden är släckt nästan två dygn efter katastrofen med det urspårade oljetåget som exploderade i den lilla kanadensiska staden Lac-Mégantic. Minst fem döda människor är hittills återfunna och fortfarande är 40-talet försvunna.

Stadens centrum, där många unga människor rörde sig ute mellan festlokaler, har praktiskt taget förintats.

– Det ser ut som en krigszon här, säger Kanadas premiärminister Stephen Harper som besökte Lac-Mégantic i går enligt Reuters.

– Det här är en ofattbar katastrof... det finns inte en familj i det här området som inte berörs av det som hänt.

Enligt kanadensiska CBS har minst 2|000 människor tvingats lämna sina hem efter explosionen som skapade ett uppemot hundra meter högt eldhav och jämnade flera byggnader med marken.

Lac-Mégantic har omkring 6000 invånare.

Det förarlösa 72 vagnar långa tåget, fullastat med råolja, hade parkerats för natten. Men det kom ändå i rullning och skenade in i staden, som ligger i provinsen Quebec, natten till lördagen. På något sätt hade bromsarna lossat trots att föraren enligt tågbolaget följt regelboken vid parkeringen.

TT / Ny Teknik

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer