De 10 roligaste Google-busen

2012-07-17 14:37  

Bli skönast på jobbet genom att dra fram ett Google-trick ur rockärmen. Här har du Ny Tekniks 10 roligaste Google-trick.

Googles utvecklare roar sig då och då med att smyga in skämt och annat underhållande värde i den hemliga algoritmen som ligger till grund för sökmotorns framgång.

Ett exempel på sådan underhållning och informationsspridande grepp är när Google ändrar sin logga i sidhuvudet. Till exempel kan det vara för att uppmärksamma Sveriges nationaldag eller att 2012 sett sin första vårdag.

Här kan du se de flesta av Googles sidhuvuden, så kallade Doodles.

Det finns också en uppsjö av programmerare utanför Google som kommit med roliga bidrag som utgörs av modifieringar av Googles numera klassiska förstasida.

Här är de 10 roligaste bidragen både från Google själva och självständiga innovatörer:

 1.  Google Pacman var sökjättens sätt att hylla det klassiska arkadspelet. Det går fortfarande att spela på Googles domäner. Stäng av ljudet på datorn om du inte vill störa din omgivning.
 2. Googla "anagram". Då kommer Google fråga dig om du menade ”nag a ram”, eller på den svenska sökmotorn fråga om du menade ”magarna” som just är ett anagram av ordet anagram.
 3. Låt mig Googla det åt dig http://lmgtfy.com/ är ett kul sätt att skicka Google-sökningar till vänner. Så här ser det ut om du blir ombedd att Googla Ny Teknik.
 4. Om dispyt uppstår huruvida det heter si eller så kan du låta Goolge Fight avgöra slaget. Genom att skriva in två olika sökord koras det mest sökta ordet efter en kort men något underhållande fajt.
 5. Google Hacker  är precis som Google men skriver allt på hackerspråk, också känt som 1337 5p3@k eller ”eetspeak. En känd fras på hackerspråket är LOL, som betyder skrattar högt.
 6. Här är ett trolleritrick. Gå in på den här länken,  låtsas sudda bort OO:na med fingrarna samtidigt som du klickar på musen. Ta-daa: borta. Upprepa instruktionerna och OO:na kommer tillbaka.
 7. Den här bilden är tagen av Googles gatuvy. Bilden är lite suddig men har skapat stor uppståndelse. Vissa menar att det självaste Skaparen som fångats på bild.
 8. Störiga Google eller Annoying Google är en variant av det klassiska Google men där allting skrivs på ett störigt/roligt sätt. Små och stora bokstäver blandas här hej vilt.
 9. Epic Google är ett Google som gymmat hela sommaren. Allt blir bara större och större.
 10. Motsatsen till Epic Google heter Weenie Google som i stället krymper ihop sökfält och bokstäver.
   

Har du några Google-favoriter av liknande slag? Använd gärna kommentarsfältet för roliga tips.

Jonas Melzer

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer