Alfa Romeo kan ställa upp i Formel 1

2016-02-15 13:49  
Alfa Romeo 159 Alfetta var framgångsrika i Formel 1 i början av 1950-talet. Foto: Alfa Romeo

Fiatchefen Sergio Marchionne vill gärna att Alfa Romeo, som ingår i koncernen, ställer upp i Formel 1 med en egenutvecklad bil.

Alfa Romeo, som haft det motigt under en lång period, skulle enligt Fiatchefen må bra av att komma tillbaka till racerbilsklassen Formel 1 med en egen bil och ett eget team.

Tidigare har diskuterats om man skulle låta Alfa Romeo komma igen med hjälp av en Ferrari som förses med emblem från Alfa Romeo.

Men till tidningen Gazzetta dello Sport säger Marchionne att Alfa Romeo är kapabla att bygga sin egen bil och sätta en egen motor i den. Han anser att det är viktigt för Alfa Romeo att uppmärksammas i Formel 1-sammanhang.

Ferrari och Red Bull ska enligt uppgift hos Reuters ha avbrutit förhandlingar om leverans av motorer till en bil sponsrad av Red Bull med Alfa Romeos emblem.

Marchionne fick av den italienska sporttidningen frågan om det är möjligt att Alfa Romeo ställer upp i uthållighetsloppet för sportvagnar 24-timmars Le Mans, varvid Marchionne svarade: Jag skulle mycket hellre låta dem ställa upp i Formel 1.

Alfa Romeo har en lång tävlingshistoria och vann de två första Formel 1 – säsongerna när tävlingarna inleddes 1950 och 1951.

Håkan Abrahamson

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt