Fordon

Nikola-grundaren Trevor Milton avgår

Trevor Milton, vd för Nikola. Foto: Isaac Sloan/Nikola Motor
Trevor Milton, vd för Nikola. Foto: Isaac Sloan/Nikola Motor
Nikola One. Foto: Nikola Motor
Nikola One. Foto: Nikola Motor

Amerikanska elfordonstillverkaren Nikolas grundare Trevor Milton lämnar rollen som vd och ordförande i bolaget. Beskedet kommer efter en tid av anklagelser mot bolaget för att ha vilselett bland annat investerare och andra biltillverkare om sina tekniska framgångar.

Publicerad

Anklagelserna kom fram i en rapport från analysföretaget Hindenburg Research och har fått Nikolas aktie att falla.

Enligt bolaget har Trevor Milton avgått på eget initiativ och i hans ställe har Stephen Girsky utsetts till styrelseordförande.

"Nikola finns i mitt blod och kommer alltid att göra det och fokus borde vara på företaget och dess världsomvälvande uppdrag, inte på mig", säger Trevor Milton i ett pressmeddelande.

Han nekar till alla anklagelser och har hotat att dra Hindenburg Research inför rätta.

Enligt Nikola har bolaget en dialog med USA:s finansinspektion (SEC) angående Hindenburgs rapport.

Gick till attack

Så sent som i juni svinagade Trevor Milton rejält på Twitter efter fuskanklagelser från Bloomberg.

Bolagets chefsjurist skickade ett brev till Bloomberg News, där framgick att Nikola kommer vidta alla steg för att hävda sina rättigheter och skydda sitt goda rykte. Nikola kräver bland annat att Bloomberg ska spara all sin information om de anonyma källorna inför den kommande stämningen.

”Det bästa är att intervjun är bandad så det ska bli kul att stämma skiten ur dem nu”, skriver Trevor Milton på Twitter och meddelar att Bloombergs reporter som skrev artikeln aldrig mer kommer att få sätta sin fot i Nikolas byggnader eller evenemang.

Nu har Milton alltså istället avgått från vd-posten.