Utsläppen av växthusgaser har ökat i Sverige

2018-08-31 07:47  
Avgaser från bilkö, Stockholm. Foto: TT

Utsläppen inom Sverige var 13,8 miljoner ton under årets första kvartal, vilket är en ökning med 3,6 procent, skriver Dagens Nyheter.

Sverige släppte ut mer växthusgaser under första kvartalet i år än motsvarande period förra året. Utsläppen inom Sverige var 13,8 miljoner ton, vilket är en ökning med 3,6 procent, skriver Dagens Nyheter.

– 2017 var vintern ganska mild så då var behovet av el och fjärrvärme mindre än det var i år då vintern var kallare. Men oavsett det så ser vi inte minskningar av utsläppen i den storleksordning som krävs för att klara av klimatmålen, säger Julien Morel, klimatanalytiker på Naturvårdsverket, till tidningen.

Enligt Naturvårdsverket krävs fler åtgärder och styrmedel för att nå klimatmålen. Att utsläppen ökat under det första kvartalet behöver dock inte betyda att helårssiffran blir lika negativ.

– Utsläppen kan minska under resten av året så det är omöjligt att säga om det blir en minskning eller en ökning för helåret, säger Julien Morel till DN.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer