Tyskt genombrott för att minska växthusgaser

2019-04-02 16:41  
I ett av Alphabets forskningslabb har ett projekt inletts där flytande salt används för att lagra elektricitet som har genererats av vind- och solkraft. Foto: Alamy

I fjol minskade Tysklands utsläpp av växthusgaser med 4,2 procent, den första märkbara reduktionen på fem år, enligt miljöminister Svenja Schultz.

Minskningen kan delvis förklaras av det milda vädret, med minskat uppvärmningsbehov av bostäder som följd. Men också en ökning av sol- och vindkraft bidrog, meddelar Schultz.

Tyskland, som är Europas största ekonomi, övergav i fjol Parisavtalets mål om att sänka utsläppen av växthusgaser med 40 procent till 2030. Experter anser målet vara onåbart då omställningen från kolkraft och fossila bilbränslen drar ut på tiden i landet.

Totalt uppgick landets utsläpp av växthusgaser till 868,7 miljoner ton under 2018, drygt 30 procent lägre än riktmärket 1990 års nivåer.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer