Sverige tar silver i klimatrankning

2016-11-16 16:08  
Foto: Pixabay

Sveriges arbete för att minska växthuseffekten kommer på andra plats i miljöorganisationen Germanwatchs rankning av 58 länder som tillsammans står för 90 procent av mänsklighetens utsläpp.

Men berömmet uteblir – organisationen tycker inte att något av länderna i rankningen är tillräckligt snabbt i omställningen till förnybara energikällor för att klara Parisavtalets mål om en global temperaturhöjning på högst två grader.

Frankrike kniper förstaplatsen – mycket tack vare att landet stod värd för klimatförhandlingarna i fjol. Efter Sverige kommer Storbritannien, Cypern och Marocko, som är värd för de pågående förhandlingarna i Marrakesh.

De nordiska grannländerna klarar sig betydligt sämre än Sverige: Danmark hamnar först på tionde plats, medan Finland är nummer 28, Norge och Island får nöja sig med plats 35 respektive 36.

Saudiarabien placerar sig allra sist på listan.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer