Svenskt Flyg retar upp miljöministern: ”Samma inställning till klimatfrågan som Donald Trump”

2018-02-16 09:35  
Miljöminister Karolina Skog Foto: Johan Nilsson / TT

Statligt ägda Swedavia och myndigheten Luftfartsverket bör lämna branschorganisationen Svenskt Flyg, anser miljöminister Karolina Skog (MP) enligt Dagens Nyheter.

– Jag kan inte acceptera att staten är med och finansierar en organisation som har samma inställning till klimatfrågan som Donald Trump, säger hon till tidningen.

Hon reagerar på en intervju på sajten flygkanalen.se där Svenskt Flygs generalsekreterare Henrik Littorin liknar forskningsrapporter från svenska universitet som regeringen använt för "alternativa fakta" och "hittepå". Enligt Littorin är forskarnas agenda att verka för ökad betalningsvilja för flygskatt.

Swedavia har inga planer på att lämna organisationen, uppger presschefen Hans Uhrus för Ekot i Sveriges Radio.

– Vi anser att det är värdefullt för organisationer och företag att ha tillgång till en branschorganisation som kan vara en samlande kraft och verka för en bransch och driva sakfrågor, säger han till Ekot.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer