Svenska festivaler satsar på hållbarhet

2018-07-31 07:14  
Publiken när norska Turbonegro uppträder under Sweden Rock Festival i Norje utanför Sölvesborg på fredagen. Foto: Claudio Bresciani / TT

Sveriges musikfestivaler har blivit bättre på att arbeta med hållbarhet, uppmärksammar en kartläggning av Sveriges Radios Kulturnytt.

Av tio festivaler har nio uttalade miljömål för att minska klimatavtrycket, medan åtta uppger att de försöker göra sina besökare mer medvetna om hållbarhet.

Bland annat har Sweden Rock tagit fram ett hållbarhetsprogram, där så kallade hållbarhetsdetektiver hjälper till att analysera läget ur ett miljöperspektiv.

– Det finns ju studier som visar att man har ännu större möjlighet att påverka människors beteende vid sådana här evenemang, säger Sofia Lindqvist Lacinai, pressansvarig på Sweden Rock, till Kulturnytt.

Enligt SR:s kartläggning kommer festivalernas krav på ökad miljömedvetenhet från såväl besökare som ledning, och tar sig uttryck i allt från reducerad plastanvändning till minskad köttkonsumtion.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer