Svår vattenbrist i El Salvador

2016-04-15 17:00  
Salvador Sánchez Cerén. Foto: TT Foto: TT

El Salvador har deklarerat att landet hamnat i en nödsituation på grund av vattenbrist, för första gången i landets historia.

Orsaken till vattenbristen är klimatförändringarna och väderfenomenet El Niño, sade landets president Salvador Sánchez Cerén vid en presskonferens.

Under de senaste fyra åren har nederbörden minskat avsevärt i det centralamerikanska landet, och floder och vattenreservoarer har nått kritiskt låga vattennivåer.

Under de senaste veckorna har invånare från bostadsområden i utkanten av huvudstaden San Salvador protesterat på grund av vattenbristen i området.

Länder runt om i Centralamerika förklarade en krissituation inom jordbruket förra året som en följd av den svåra torkan som drabbat cirka 1,6 miljoner människor i regionen, i synnerhet producenter av kaffe, majs och bönor.

Mer om: Vatten

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer