Sexpackets dagar är räknade

2018-09-11 15:06  

Den danska öltillverkaren Carlsberg tar ett steg mot att lämna plasten bakom sig. Nu ska det klassiska sexpacket i plast fasas ut för en mer hållbar lösning med lim.

Den danska ölbryggaren Carlsberg lanserar nu ersättaren ”the snap pack” till det klassiska sexpackets plasthållare. I stället för att binda ihop ölburkarna så kommer nu ett klister att användas, skriver New Atlas.

Läs mer: Öl bryggs på avloppsvatten

Lösningen är enkel men ska enligt företagets utsago hålla hela vägen från bryggeriet till kylen, samtidigt som ölburkarna ska vara enkla att separera när det väl är dags att öppna en burk. Carlsberg menar att företaget kommer dra ner på plastanvändning för förpackningar som rymmer flera produkter med ungefär 76 procent.

Läs mer: Här är ölburkens historia

Danmarks generalsekreterare för WWF Bo Oeksnebjerg välkomnar initiativet och säger till The Independent att ”runt 160 miljoner ton plast används varje år till förpackningar, tänk vad vi skulle kunna åstadkomma ifall vi lyckades sänka det helt med 75 procent”.

Läs mer: Två partier vill förbjuda plastpåsar

Utfasningen av plastförpackningar för ölsexpack är bara en av flera förändringar som Carlsberg jobbar på, utöver det kommer företaget också att genomföra förändringar på burkar och glasflaskor för att göra dem mer återvinningsbara.

Christoffer Bertzell

Mer om: Öl Plast

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer