Miljö

Så sällan hittas antibiotika i svenska livsmedel

Svenska livsmedel innehåller sällan antibiotika, visar Livsmedelsverkets tester. Foto: Alamy

Det är sällan tester av kött, fisk och andra svenska livsmedel från djurvärlden har rester av läkemedel, tungmetaller eller andra föroreningar, visar Livsmedelsverkets prover från 2015.

Endast ett av närmare 5 000 tagna tester hade spår av antibiotika.

– Det är mycket glädjande att resultaten från tidigare år håller i sig, säger Ingrid Nordlander, statsinspektör vid Livsmedelsverket, till TT.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här