Så sällan hittas antibiotika i svenska livsmedel

2016-06-14 07:17  
Svenska livsmedel innehåller sällan antibiotika, visar Livsmedelsverkets tester. Foto: Alamy

Det är sällan tester av kött, fisk och andra svenska livsmedel från djurvärlden har rester av läkemedel, tungmetaller eller andra föroreningar, visar Livsmedelsverkets prover från 2015.

Endast ett av närmare 5 000 tagna tester hade spår av antibiotika.

– Det är mycket glädjande att resultaten från tidigare år håller i sig, säger Ingrid Nordlander, statsinspektör vid Livsmedelsverket, till TT.

Fortfarande hittas höga halter bly i enstaka prover av viltkött, trots försök att få jägare att stycka på ett sätt så att blyet från ammunitionen inte följer med köttet.

 

Gilla Ny Teknik på Facebook!

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Dagens viktigaste nyheter

Debatt