Rökdimma över Sydney – luften rekorddålig

2019-11-22 13:41  
"Gatorna är tomma eftersom folk försöker undvika att gå ut så mycket som möjligt", säger bormästaren. Foto: Zuma Press/TT

De omfattande skogsbränderna i Australien har lett till att Sydney för fjärde dagen i rad hamnat på topp tio-listan på städer med sämst luftkvalitet i världen.

Den rök och det damm som sveper över landet har gjort att luftföroreningarna är de värsta som någonsin uppmätts i delstaten New South Wales och antalet patienter som sökt vård för andningsproblem har skjutit i höjden senaste veckan.

I staden Bourke, runt 80 mil från Sydney, var luftkvaliteten 15 gånger högre än rekommenderade nivåer för vad som anses vara säkert och dimman så tjock att sikten på sina håll inte ens var 100 meter, enligt borgmästare Barry Hollman.

Gatorna är tomma eftersom folk försöker undvika att gå ut så mycket som möjligt, säger han.

Läs mer: Så påverkas solceller av smog

Skogsbränder är vanliga i Australien men brandsäsongen har börjat ovanligt tidigt i år och höga temperaturer och kraftiga vindar har förvärrat läget.

Mer om: Sydney

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer