Regeringen presenterar ny plan för svensk klimatpolitik

2019-12-17 07:15  
"Nu tar vi ett helhetsgrepp kring klimatfrågan", skriver miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) och näringsminister Ibrahim Baylan på DN Debatt. I dag presenteras regeringens klimatpolitiska handlingsplan. Foto: Stina Stjernkvist/TT

Regeringen presenterar i dag Sveriges första klimatpolitiska handlingsplan.

Handlingsplanen lägger grunden för klimatpolitiken de kommande åren och anger hur regeringen tänker uppnå klimatmålen.

På Dagens Nyheters debattsida beskriver miljö- och klimatminister Isabella Lövin (MP) planen som "ett historiskt steg för svensk politik". Förutom över 100 olika klimatåtgärder föreslår regeringen bland annat att all "relevant lagstiftning" ska ses över för att klimatpolitiken ska få genomslag.

"Nu tar vi ett helhetsgrepp kring klimatfrågan. Det är avgörande för att vi ska vända utvecklingen och nå utsläppsminskningar", skriver Lövin tillsammans med näringsminister Ibrahim Baylan (S).

Läs mer: Svenska utsläppare ett steg närmare koldioxidlagring i Norge

Klimathandlingsplanen är den första sedan riksdagen för två år sedan antog ett så kallat klimatpolitiskt ramverk. Enligt det ska regeringen presentera en plan för sin klimatpolitik vart fjärde år.

Planen presenteras av Isabella Lövin klockan 11 i dag.

Mer om: Sverige

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer