Oljespill riskerar nå Västkusten

2017-05-29 13:41  
Foto: TT

Än är inte faran över för de oljeutsläpp som drev in på svenskt vatten under söndagen. Under dagen kan delar av det nå Bohuskusten.

”Läget har inte förvärrats sedan igår. Samtidigt finns risken att mindre oljefläckar kommer att nå delar av Bohuskusten under dagen”, säger räddningsledaren Filip Lundgren i ett pressmeddelande.

Det pågår ett intensivt arbete för att leta upp oljan och kartlägga utsläppet. Dimman under förmiddagen har försvårat arbetet. Både Sjöfartsverkets helikopter, Sjöräddningssällskapet och kommunal räddningstjänst deltar i arbetet. Samtidigt mobiliseras resurser för att hantera ett scenario där oljan når land.

Oljeutsläppet inträffade natten mot lördagen på danskt vatten i samband med en överbunkring av ett handelsfartyg. Oljan spred sig sedan till svenskt vatten där svenska och danska enheter tillsammans arbetat med att plocka upp den sedan tidigt i söndags.

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Mer om: Oljespill

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer