Katastrofläge vid bränder i Sydkorea

2019-04-05 11:16  
Kraftiga vindar sprider skogsbranden i Sydkorea snabbt och omfattningen av skadorna förväntas öka. Foto: TT

Sydkorea utfärdar katastroftillstånd i de brandhärjade områdena i norr.

Kraftiga vindar sprider skogsbranden snabbt och omfattningen av skadorna förväntas öka. Drabbade områden behöver tillgång till specialhjälp, utrustning och varor. En person har omkommit, minst elva har skadats och fler än 4|000 har tvingats på flykt. Myndigheter uppger att 400 bostäder och 500 hektar mark har förstörts.

Bränder utbröt på torsdagskvällen i Gangwonprovinsen i nordöstra Sydkorea, som gränsar till Nordkorea. Elden spred sig snabbt och bekämpas av 10|000 räddningspersonal och 900 brandfordon. Militären hjälpte till i släckningsarbetet med 32 helikoptrar och 16.500 soldater.

– Lyckligtvis har räddningspersonalen fått kontroll på själva huvudbranden säger Choi Moon-soon, guvernör i provinsen, till YTN radio, men tillägger att det fortfarande brinner på flera håll.

Det senaste tillfället som regeringen utfärdade katastroftillstånd var 2007 då en oljetanker läckte ut tusentals ton olja i havet.

Mer om: Sydkorea Brand

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer