Greenpeace vädjar om bättre luft i Bangkok

2018-02-22 13:03  
Greenpeace vädjar till Thailands premiärministeratt förbättra luftkvaliteten i huvudstaden Bangkok. Foto: TT

Miljöorganisationen Greenpeace vädjar till Thailands premiärminister Prayuth Chan-O-Cha att förbättra luftkvaliteten i huvudstaden Bangkok. Luftföroreningarna i staden under 1 januari-21 februari var de värsta i landets historia, enligt Greenpeace.

– Den hotar människors liv, påverkar produktiviteten och sänker statusen för en av världens populäraste städer, säger Greenpeace Thailandschef Tara Buakamsri.

Myndigheterna i landet har nyligen uppmanat barn att hålla sig inomhus på grund av den höga andelen luftpartiklar som är mindre än 2,5 mikrometer. Partiklar av den storleken är den skadligaste kategorin, och innefattar nitrater som kan tränga in i blodomloppet om de andas in.

Kritiker skyller den dåliga luftkvaliteten på att utsläppsreglerna för fordon inte upprätthålls, dålig stadsplanering och bristen på grönområden.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer