Premium

De vill skapa världens mest hållbara restaurang

Hur hållbar och cirkulär kan en kommersiell restaurang bli? Det ska det nyöppnade restauranglabbet på KTH:s campusområde försöka ge svar på.

Publicerad

Det öppna och ljusa restauranglabbet på KTH är något unikt. Det anser i alla fall Maria von Euler, lärare på KTH:s avdelning för integrerad produktutveckling och medgrundare av designbyrån Them Partner. Två industridesigners (varav Maria von Euler är en) två kockar, en materialexpert och en ekonom har gått samman för att undersöka hur hållbar och cirkulär en kommersiell restaurang egentligen kan bli, längs med hela värdekedjan.

– Vi tittar inte bara på vilka råvaror vi använder, utan också sådant som transport, fläktsystem, kylar, fettavskiljare och möbler, berättar Maria von Euler några dagar innan restaurangen ska öppna.

Prova Ny Teknik – 149 kr
för tre månader


Tillgång till alla låsta artiklar, fördjupande kompendier,
premiumnyhetsbrev, samt e-tidningen.



Kom igång nu →


Förnyas till 299 kr/mån efter din provperiod. Ingen bindningstid. Avsluta enkelt.
Gäller endast nya prenumeranter.



Är du medlem i Sveriges Ingenjörer?

Aktivera ditt konto här