Återvunna elprylar ger hälsofarliga kemikalier i ny plast

2018-05-30 09:14  

TEKNIKSVEPET. Ny studie visar att plast från återvunna elprylar är en potentiell hälsorisk. Läs ett urval av morgonens tekniknyheter här!

Forskare vid Plymouths universitet har hittat hälsovådliga kemikalier i vanliga vardagsprodukter som innehåller återvunnen plast, skriver Eurek Alert. Ineffektiv sortering av elprodukter och svårigheten att reducera kemikalier i viss typ av plast hör till orsakerna.

Laserskanning och satellitbilder hör till verktygen som hjälpt arkeologerna att återupptäcka den antika staden Gerasa i norra Jordanien, skriver Science Nordic. Nu har jämförelsebilder från 1953 och 2015 tagits fram – och som du kan se här nedanför.

Bilder från laserskanning och satellit som jämför stadsbebyggelsen 1953 och 2015. Foto: PNAS

Grilla inte marshmallows över lavan, hörni. Det är budskapet från myndigheter på Hawaii - som tillägger att det inte är säkert ens om man har en väldigt lång grillpinne. Läs mer hos Science Alert.

 

Prenumerera på Ny Tekniks kostnadsfria nyhetsbrev!

Gilla Ny Teknik på Facebook!

 

 

 

Angelica Söderberg

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer