400 ton sand ska stoppa damm från att brista

2019-08-02 14:14  

En brittisk militärhelikopter har kallats in för att förhindra att en damm nära Whaley Bridge i Derbyshire i England att brista.

Helikoptern har fått i uppdrag att släppa säckar fyllda med en blandning av sand, grus och sten på dammens sluttande väggar. Sammanlagt 400 ton ska släppas, enligt polisen. Vatten har också pumpats ur vattenreservoaren.

Om dammen brister riskerar hela samhället att svämmas över och under torsdagen beordrades de runt 6 500 personer som bor i Whaley Bridge att evakuera.

– Vårt budskap är detsamma i dag: Det finns en risk för att dammen kommer att rämna, var vänliga att håll er borta från området, säger Kem Mehmet vid Derbyshirepolisen.

Myndigheterna varnar också för svåra översvämningar längs floden Goyt om dammen brister. Den ska ha skadats i de kraftiga regn som redan lett till översvämningar i England.

Kommentarer

Välkommen att säga din mening på Ny Teknik.

Principen för våra regler är enkel: visa respekt för de personer vi skriver om och andra läsare som kommenterar artiklarna. Alla kommentarer modereras efter publiceringen av Ny Teknik eller av oss anlitad personal.

  Kommentarer

Debatt

Läs mer