Vill du driva den framtida utvecklingen av material och 3D-printing?

Vår verksamhet inom additiv tillverkning och pulvermaterial växer och vi söker dig som vill vara med i frontlinjen och utveckla framtidens material och tillverkningsprocesser baserade på metallpulver. Forskningen baseras på aktuella frågeställningar kring industrialisering längs hela kedjan från idé till färdig produkt och inkluderar såväl experimentell verksamhet som modellering.

 

Vem är du?

Du är en drivande person som gillar utmaningar, ansvar, högt tempo och brinner för möjligheterna med ny teknik och fokuserar på nyttan för industrin. Du är lyhörd för vad industrin behöver och kan omvandla detta till konkreta forskningsprojekt, söka finansiering, koordinera projekt och tillsammans med övriga i gruppen utföra forskning inom området. Du får saker att hända och gillar både att sätta upp och utföra olika experiment, tex i vår 3D-printer, och att analysera resultat och dra slutsatser. Medan du slutför projektet har du redan tagit initiativet till en fortsättning och får energi av att bolla idéer med kollegor och kunder. Du är civilingenjör eller disputerad inom material – med arbetslivserfarenhet från relevanta områden. Erfarenhet från additiv tillverkning eller pulvermaterial är meriterande.

Du kommer att arbeta med både kortare uppdrag och längre forskningsprojekt inom pulvermaterial och additiv tillverkning av metalliska material. Arbetet bedrivs i nära samverkan med industri, andra forskningsinstitut och universitet, både i Sverige och internationellt. Frågeställningar kopplade till material och processutveckling är centrala och det kan handla om allt ifrån design av pulverråvara till inverkan av olika processteg på slutegenskaper hos materialet och komponenten under användning. Du kommer att få en självständig roll samtidigt som du ingår i ett forskningsteam med kollegor från hela Swerea-koncernen. Det finns också stora möjligheter att påverka arbetets framtida inriktning utifrån din egen drivkraft och initiativförmåga.

Swerea KIMAB erbjuder en attraktiv arbetsplats med 150 medarbetare hos ett av Europas ledande korrosions- och materialforskningsinstitut med uppdraget att skapa svensk industrinytta genom företagsnära forskning. Vi är placerade i Kista norr om Stockholm där vi har stora moderna lokaler. I Frankrike har vi ett helägt dotterbolag fokuserade på korrosionsforskning. Vi är en del av forskningskoncernen Swerea.

Ansök senast den 30 november genom att fylla i din ansökan på vår webbplats: https://www.swerea.se/karriar/lediga-tjanster?_p=job&_id=95106.

Vi ser fram emot att få höra mer om dig och vad du kan bidra med i vår grupp.


Kontaktpersoner

Annika Strondl, gruppchef, 08-440 48 51

Eva Lindh Ulmgren, avdelningschef, 08-440 48 91

Anna Söderbäck, personalchef, 08-440 48 31

Magnus Nordling, fackligt ombud för Sveriges Ingenjörer, 08-674 17 38

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.