Vill du bli en av Sveriges främsta experter inom stålbyggnad? SBI söker projektledare med fokus på stål och miljö!

”… Att man nu inte är en expert inom stål är inga problem. De flesta av oss som har börjat här kommer från blandade bakgrunder inom bygg där vi snarare delar intresset av att vilja veta mer! Vi är ett tajt gäng som ger mycket stöd till varandra både när det kommer till stålkonstruktion och branschen så man kommer snabbt växa in i rollen. För mig är det viktigare att få in en hungrig och kommunikativ person som vill lära sig och som inte är helt grön när det kommer till att förstå byggprocessen och att arbeta i byggproduktion”. Det är så din framtida VD Björn beskriver dig. Han fortsätter: ”… Det som är så spännande med tjänsten som projektledare hos oss är att du kommer utvecklas till en av Sveriges ledande experter inom stålkonstruktion. I och med att det är en så viktig fråga för både miljön och byggbranschen i stort kommer du arbeta mycket med att bygga samarbeten både i och utanför Sverige för att försöka främja användningen av stål vid konstruktionsarbete, vilket är väldigt stimulerande och givande”. Är detta något du är ute efter ska du inte tveka att skicka in din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Academic Work söker för SBI:s räkning en projektledare med intresse av stål. SBI eller Stålbyggnadsinstitutet är en fristående organisation finansierad genom Stiftelsen Svensk Stålbyggnadsforskning, industri samt nationella och internationella forskningsfinansiärer. Hos dem får du möjlighet att arbeta i den absoluta framkanten inom stålbyggnad, samarbeta med de främsta experterna i och utanför Sverige, samt driva egna projekt och vara starkt delaktig i institutets utveckling. Du kommer vara starkt involverad i deras profilering i sociala medier och marknadsföring så du kommer verkligen få nytta av din verbala och skriftliga kreativitet.

Du kommer bli en del av en mindre grupp på 3 personer som sitter i fina lokaler med utsikt över Kungsträdgården. Utöver dessa tre kommer du ha mycket samarbete med olika organisationer och utveckla ett brett kontaktnät.

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och SBI:s önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos SBI.

Arbetsuppgifter
Som projektledare hos SBI kommer du bli expert i hur stål används på bästa sätt i byggbranschen för att främja både miljön och den arkitektuella kreativitet. Du möter de främsta specialisterna inom stålbyggnad i världen och kommer utveckla både din kompetens och kontaktyta. I rollen kommer du till exempel att:

 • Agera projektledare i olika utvecklingsprojekt

 • Planera och genomföra olika seminarier och kurser

 • Genomföra standardiseringsarbete

 • Agera tekniksupport till våra medlemsföretag

 • Delta i internationellt arbete. Resor i och utanför Sverige är förekommande i tjänsten.

 • Profilera stålets möjligheter som byggnadsmaterial genom sociala medier och liknande.


Stålbyggnadsinstitutet erbjuder ett varierat, flexibelt och utvecklade arbete mot en roll som teknisk chef vid institutet. Du kommer utveckla samarbete med både stora och små byggföretag, samt de mest framstående universiteten och högskolorna i landet. Du kommer i rollen få möjlighet och tid att fördjupa dina kunskaper så att du kan erbjuda kvalitativt stöd till SBI:s medlemmar och samarbetspartners. Det är inte ovanligt hos SBI att man inleder projekt med högskolor och universitet vilket kan ge dig möjlighet att doktorera genom arbetet.

Vi söker dig som

 • Har en högskole- eller civilingenjörsexamen inom bygg

 • Har 2-4 års relevant arbetslivserfarenhet från en tjänstemannaposition inom bygg eller miljö.

 • Är intresserad av stål som material och vill lära dig hur det kan användas effektivt i byggbranschen. 

 • Har ett starkt miljöintresse och vilja att arbeta med det inom byggbranschen

 • Har B-körkort

 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift.


Som person är du problemlösande och strukturerad. Du gillar att bygga ramar som andra kan arbeta utifrån och är duktig på att kommunicera din kunskap både skriftligt och muntligt. I och med att du kommer att driva kommunikationen genom SBIs sociala medier är det också viktigt att du är duktig på att fånga intresset hos andra genom text. Du ser det som självklart att hela tiden utveckla din kompetens och ditt kunnande som ingenjör så du kan ge bästa service till organisationens medlemmar. Utöver detta har du en god samarbetsförmåga. Du kommer ha stora kontaktytor och då är det viktigt att du kan bemöta olika typer av personer på ett passande sätt. Initialt kommer du få mycket stöd för att komma in i rollen, men efterhand förväntas du bli självgående och driva dina egna projekt.

ÖVRIG INFORMATION

 • Start: Enligt överenskommelse

 • Omfattning: Tillsvidareanställning

 • Arbetstid: Kontorstider, 37,5 timmars arbetsvecka

 • Placering: Stockholm, Kungsträdgården

 • Kontaktperson: Rekryteringskonsult Tim Knutsson, tim.knutsson@academicwork.se

 • Sök tjänsten genom att klicka på Ansök nedan. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals och intervjufasen.

 • Vi tar inte emot ansökningar via mail men har du specifika frågor kring tjänsten besvaras dessa på stn04@academicwork.se under kontorstid. Skriv annonstiteln i rubriken och kopiera gärna in länken till annonsen i ditt mail. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!


Academic Work är Home of the Young Professionals. Vi vänder oss till dig som är akademiker och fortfarande studerar på högskola/universitet, är nyutexaminerad eller har några års arbetslivserfarenhet. Hos oss kan du arbeta som uthyrd konsult på specifika kunduppdrag eller bli anställd direkt hos ett kundföretag via vår rekryteringsverksamhet. Läs mer på www.academicwork.se.

SKYDD FÖR DEN PERSONLIGA INTEGRITETEN När du skickar in din ansökan till Academic Work godkänner och samtycker du till att Academic Work behandlar dina personuppgifter enligt Personuppgiftslagen. Läs mer under vår PuL-sida.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.