Vikariat inom förutveckling av förbränningssystem

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vi söker dig som gillar förbränningsmotorer och vill prova på att jobba en period inom forskning och förutveckling. Jobbet innefattar främst provning av nya förbränningskoncept som tas fram i samråd inom CCE (Closed Cycle Efficiency) gruppen där du förväntas delta som en gruppmedlem och bidra med nya förslag samt redovisning av provresultat från encylinderprovning.

Gruppen NMEF ansvarar för forskning och förutveckling av Scanias framtida förbränningssystem. Ett av våra viktigaste mål är att hitta tekniska lösningar som leder till minskad bränsleförbrukning och minskade växthusgasutsläpp.

Vi är ett relativt liten grupp med ett brett kontaktnät, både inom koncernen och med externa forskningspartners vilket ger dig en unik möjlighet att vidareutveckla dina kunskaper och träffa nya människor.

Gruppen består idag av 8st utvecklingsingenjörer/forskare med bred kunskap inom naturvetenskap, förbränningsmotorer och efterbehandlingssystem. Vi har en bra sammanhållning och ett gemensamt mål, att utveckla världens bästa motorer.

Dina arbetsuppgifter

Arbetsuppgifterna omfattar analys, utveckling och provning av nya förbränningssystem med fokus på hög verkningsgrad. Tyngdpunkten kommer att ligga på Dieselförbränning men även alternativa förbränningskoncept och alternativa bränslen kan att ingå i arbetsuppgifterna.

En stor del av dina arbetsuppgifter kommer att innefatta provning och utvärdering av nya förbränningskoncept i encylinderprovcell varför erfarenheter inom detta område är önskvärt.

Din profil

Vi söker dig som har visioner och vilja att söka nya tekniska lösningar för att nå ökad verkningsgrad och minska miljöpåverkan från våra framtida motorer. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenheter inom motorutveckling och motorprovning. Har du även erfarenheter av GT-Power, Mathlab samt Concerto, är det en merit.

Planerad start

Vi ser gärna att du kan påbörja ditt vikariat i september-oktober 2019.

Vikariatet har en planerad längd av 6 månader.

Vill du veta mer

Kontakta gärna Per Stålhammar, tel 08-553 708 47

Ansökan

Din ansökan bör innehålla personligt brev och CV. Urval sker löpande medan kallelse till intervjuer sker med start 12 augusti.

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom