Vi söker en Testförare till helfordonsprovning på Scania

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Förargruppen inom R&D på Scania söker en testförare för validering av helfordon.

Som testförare hos oss innebär både provning på våra interna provbana men även på allmän landsväg. Vi utför även provning av konkurrentfordon enligt samma metod som vi testar våra egna produkter.

 

Dina arbetsuppgifter;

Arbetet innebär att köra de testfordon som ingår i vår flotta (lastbilar & bussar). Körningen är styrd enligt olika körprogram och körningen är en kombination av körning inne på vår interna testbana. För vissa fordon är det även körning på allmänna vägar.

Det kommer även ingå att man göra noggranna besiktningar för att söka efter felutfall på hårdvara, men också kunna bedöma och utrycka subjektiva intryck. Man ska även kvalitetssäkra inrapporteringar i olika databaser på både komponent och helfordonsnivå. Det kommer förekomma förbättringsarbete för att säkerställa kvaliteten på våra leveranser som är en viktig del i utvecklingsprocessen.

Arbetet är fysiskt påfrestande då man utsätts för helkroppsvibrationer som kräver att man har god fysik och kan köra i en aktiv körställning för att minimera påfrestningar på kroppen när vi kör över skakhinder.

Fordonen körs i 2-skift och som testförare jobbar man enligt rullande skift schema.

Din profil,

Vi söker dig som har stort intresse i att vara en del i Scanias produktutveckling. Vi tror att du är en noggrann, driven med flera års erfarenhet av chaufförsyrket. Du ska även ha ett stort produktintresse för tunga fordon. Du ser möjligheter i arbetet och håller samtidigt slutkunden i fokus. Din sociala kompetens är viktig eftersom din kontaktyta är bred inom Scania.

En del baskunskap inom data krävs då vi jobbar i olika databasprogram som MS Office och avvikelsehantering i FRAS/Event som är Scanias rapporteringssystem. Vissa av de databaser vi använder har engelska som språk och därför är det nödvändigt att ha en viss engelska kunskap.

Det är också viktigt att kunna uttrycka sig i tal och skrift då det är ett led i utvecklingen av våra arbetsmetoder att man som testförare ska vara med vid tvärfunktionella möten. Körkortsbehörighet CE är ett krav för att kunna utföra arbetet.

Meriterande egenskaper är givetvis om du har tidigare chaufförserfarenheter inom flera olika applikationer och om du har körkort D.

För mer information kontakta gärna Rickard Kusén gruppchef tel: 08-55352536, 070-2759840

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom