Verkstadschef till Scanias Motormontering

Scania genomgår nu en transformation från att vara en leverantör av lastbilar, bussar och motorer till en leverantör av kompletta och hållbara transportlösningar.

Vill du vara med och skapa Motormonteringens framtid? Under de kommande åren kommer vi att bygga om större delen av vår fabrik och installera en helt ny monteringsanläggning för Scanias kommande motorplattform samtidigt som vi skall fortätta vidareutveckla vårt ledarskap och våra metoder kopplat till Scanias Produktionssystem, SPS .

Vi är idag omkring 1 100 medarbetare som tillsammans monterar, provar och målar motorer för våra lastbilar, bussar samt för industri- och marinmotorer. Förutom diesel drivs våra motorer bland annat av Biodiesel, Biogas, Etanol och en andel är även förberedda för hybriddrift. Vi är en verksamhet som ligger i framkant med SPS och LEAN och vi söker dig som vill vara med att ta fabriken till nästa nivå. Förutom säkerhet och kvalité är hälsa och livsstilsfrågor viktiga fokusområden för oss och även inom dessa områden har vi gjort stora framsteg de senaste åren. 

Dina arbetsuppgifter 

Du kommer att ha en avgörande roll för hur väl vi kommer att lyckas med de omfattande förändringar som vi står inför i samband med införandet av den nya motorplattformen. Det kommer att vara en utmanande uppgift som kräver ett stort engagemang och tydligt ledarskap.

Som verkstadschef ansvarar du för ett eget verkstadsområde med cirka fyra gruppchefer och 120 verkstadsanställda. En stor del av ditt arbete kommer innebära att coacha och utveckla ditt team och ge dem rätt förutsättningar att lyckas i sina ledarroller. Du skapar engagemang och driv genom att vara närvarande i verksamheten, visa intresse för detaljerna och samtidigt förstå sammanhanget för att nå våra gemensamma målsättningar. Du arbetar nära dina gruppchefer, övriga verkstadschefer samt våra stödfunktioner. Som verkstadschef har du ett övergripande ansvar för personalledning, leverans, arbetsmiljö, kvalitet och ekonomi.

Din profil

Vi söker dig som har längre erfarenhet av ledarskap och förmåga att samordna arbetet tillsammans med din ledningsgrupp. Det är viktigt att du är trygg i ditt ledarskap, har god självinsikt och är lyhörd för vad som krävs för att motivera dina medarbetare. Som person måste du vara analytisk och strukturerad i ditt arbetssätt samt hela tiden sträva efter att nå ett bättre resultat.

Vi ser gärna att du är civil- eller högskoleingenjör med förmågan att kunna balansera teknik med ledarskapsfrågor. Du kan se till helheten och du vågar testa nya idéer. Erfarenhet av liknande tjänst är meriterande.

Ta reda på mer

Vill du veta mer är du välkommen att kontakta Tom Doorten (Produktionschef), tfn 08-553 503 76 eller Per Nilsson (PRU-chef), tfn 08-553 511 33.

Urval och Intervjuer kommer att ske löpande. Ansök senast den 28/9. Ansökan ska innehålla personligt brev, CV och betygskopior. 

Varmt välkommen med din ansökan redan idag!

Skicka din ansökan till med rubrikraden Ny Teknik Jobb.

Aktuellt inom